pirmdiena, 2010. gada 22. februāris

"Augļi ar mērci"


Sastāvdaļas receptei "Augļi ar mērci":
  1. 500 g svaigu augļu
  2. Vaniļas mērcei:
  3. 0.5 l piena
  4. 2-3 olu dzeltenumi
  5. 2-3 ēdamkarotes cukura
  6. vaniļa

"Augļi ar mērci" pagatavošana:

Noskalotus augļus (ābolus, apelsīnus, plūmes, zemenes) sagriež plānās šķēlītēs un kārto stikla traukā. Mērcei pienu uzvāra, pakāpeniski pievieno ar cukuru un vaniļu saputotu olu dzeltenumu. Pastāvīgi maisa ar koka karoti, silda uz mazas uguns, kamēr mērce sabiezē salda krējuma biezumā. Atdzesē un pārlej augļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru