otrdiena, 2010. gada 23. februāris

"Siera kūka"

Sastāvdaļas receptei "Siera kūka":
  1. Apakšai (1.kārta):
  2. 150 g cepumu
  3. 75 g sviesta
  4. ½ tējk. kanēļa
  5. Siera masai (2.kārta):
  6. 200 g kausēta siera (bez garšvielām)
  7. 2 dl liesa krējuma
  8. 3 mazas olas
  9. naža gals sāls
  10. 0,66 dl cukura (loti nedaudz)
  11. 0,5 dl citrona sulas
  12. 4 plāksnītes želatīna
  13. nedaudz vāroša ūdens
  14. Želejai (3.kārta (var nebūt)):
  15. 1,5 dl sīrupa (piemēram, upeņu sīrups vai kas cits interesants)
  16. 0,5 dl vāroša ūdens
  17. 2,5 plāksnes želatīna (1 plāksnīte apmēram 1 tējk.)

"Siera kūka" pagatavošana:

Samaļ cepumus, sviestu un kanēli. Ieliek mīklu apaļajā metāla kūkas formā (formas apakšā labāk likt cepamo papīru). Cep 180 grādos ~8 - 10 minūtes. Atdzesē. Atdala olas un samaisa dzeltenumus ar sieru, krējumu, cukuru un citronu sulu. Var pierīvēt citrona miziņu un pagaršot, vai pietiek citrona garšas (skābuma). Ja vajag, pievieno vairāk. Sakuļ olas baltumus ar naža galu sals stingrās putās. Želatīnu, kas ir mērcējies dažas minūtes, izkausē ar to mazumiņu varoša ūdens. Pievieno mazliet siera masas želatīnam, izmaisa riktīgi un tad var liet želatīnu siera masā, uzmanīgi un kārtīgi iemaisot. Tad sakultos olas baltumus uzmanīgi iemaisa siera masā (kult nedrīkst!). Gatavo siera masu ielej kūkas forma uz cepuma, un minimums uz 2 stundām (ieteicams ilgāk) liek ledusskapī. Tad taisa želeju pa virsu (ja negrib, var netaisīt). Tad atkal želatīnu izkausē ar varošu ūdeni un pievieno sīrupu vai ko citu, ko sirds vēlas. Novieto aukstumā un tad, kad viņš sāk palikt stīvāks, lej uzmanīgi virsū uz kūkas. Atkal liek ledusskapī un gaida, kamēr želeja ir stīva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru